30 juni 2012

Een workshop met Verday

Gisteren met mijn vriendin naar een erg leuke maar drukke workshop geweest met Marleen in de Craftorij in Ede.


We gingen met verday verf metaal en grungeboard aan de slag. De dag is dan ook omgevlogen, maar het is een heel mooi resultaat geworden. Om 20 uur waren we weer moe maar voldaan thuis, want er was natuurlijk wel een file.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en even op de foto klikken

27 juni 2012

Een Album gemaakt

Een poos geleden was ik met dit album begonnen, maar toen kwam er wat tussen en nu de draad weer opgepakt en zo heerlijk zitten te freubelen met dit album. Het is voor mijn oudste kleindochter. Het album is gemaakt van chipboard en is eigenlijk 3 albums in 1. Het patroon had ik ooit in een magazine gezien en is leuk om te maken en je kan er veel in kwijt.


De eerste pagina heb ik haar allereerste ponsplaatje van de verzekering in gedaan.

Aan het lintje trekken en het ponsplaatje komt omhoog

Dit is de indeling als het open is, dus helemaal rechts gaan de bladzijden omhoog open en op dezelfde pagina links gaat het  

kleine boekje met de rode pagina's open.

De rechter pagina hieronder zit de foto op een envelopje en daarin zit nog een tag.


Op de pagina is haar eerste melktand eruit en aan de rozet heb ik een tandenborstel en een tube tandpasta gemaakt.


De laatste pagina nog wat hexagons gemaakt met de cricut.

de boekjes hebben beide 6 pagina's.


Je kan op de foto klikken voor een grotere foto.
Bedankt voor het kijken en tot een volgende keer.

24 juni 2012

mannenkaart met metaalfolie

Een vriend is jarig en dan wil ik toch weer een wat stoere mannenkaart maken en liefst iets van radertjes en/of wieltjes  en de kleur van water. Dit heb ik er van gemaakt.

De tandwieltjes heb ik een stuk metaalfolie afgemeten en in de embosfolder gedaan. Daarna wat bewerkt met schuurmaatje en wat alcoholinkt Rust en Blending Solution voor een wat roestig effect. Het geheel opplakken op dubbelzijdig Aslan en uitknippen of snijden net wat handig is.   'Gefeliciteerd' op de zelfde wijze maar aan de zilverkleurige kant en met alcoholinkt Denim en een druppel zilver gebruikt.

Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
Bedankt voor het kijken en tot een volgende keer.

17 juni 2012

Mijn rugzak en kaarten

Op het forum deed ik mee met een afvalrace en samen met Ans  zaten we in de finale. We hebben beiden zo goed ons best gedaan dat de uitslag een gelijke stand gaf. Super leuk dat we samen gewonnen hebben. 

Dit is de Lo met de opdracht; Maak een 'IK' lo en schrijf een boodschap aan jezelf.  
Deze prachtige sketch  is van sketch savy en ik heb hem gekanteld. Papier van Pion.  De rozet is van Tim  en de randpons is van MS. De meeuw op de foto is van gips.
De titel 'Rugzak' heb ik met de parelmoer acrylverf en daarna met versamark en wit embospoeder gemaakt. Zwart en creme kant en het 'verhaaltje' had ik al eens gekregen van mijn vriendin die ik een beetje heb aangepast.
De kanten bloem zelf gemaakt en daarop een grungerboard bloem ook van Tim, bewerkt met parelmoer acrylverf. Daarna met muzieknootje en stazon gestempeld. Helaas moeilijk te zien op de foto. De lichte bloem is ook van de stans van Tim en gesso erover voor een wat minderscherpe tekst en daarna de randjes weer met rode inkt bewerkt.
Van de forumdag in Drachten had ik deze kaart nog gemaakt en had nog wat papier over
De golfjes die een poststempel zijn heb ikzelf getekend.  
Dus nog maar een kaart gemaakt.
Bedankt voor het kijken en al jullie leuke reacties van de vorige post en tot een volgende keer. 

12 juni 2012

to do list gemaakt

Zondag hebben we  een 1 ste Millies forumdag gehad  en het was zo leuk en gezellig in de prachtige omgeving van Vierhouten.  We konden een workshop decopatch doen en deze To Do list maken.
De achtergrond en de lijst is met decopatch gemaakt. Bij mij komen de projecten op een forumdag bijna nooit af en moest het thuis afmaken. Het is moeilijk te fotograferen maar ik hoop dat jullie het kunnen zien.  
De rode bloem met de Tim stans gemaakt en van bladeren uit een oud boek, met gesso en glimmermist erover en de brad is van Tilda. De letters heb ik met de cricut gesneden.
Bedankt voor het kijken en tot een volgende keer.

9 juni 2012

Tijd voor een feestje

Toch maar  tijd gemaakt om snel een kaartje te maken en dit keer vond ik de uitdaging  van
 liftchallenge erg leuk. Geen echte lift maar je moet een sheet of iets dergelijks gebruiken.
Ik heb gekozen voor een sheet in embosfolder en door de cuttlebug te halen. Helaas erg moeilijk te zien op de foto. Hetzelfde nog een keer met designpapier. Randjes geponst met de MS pons 

En de bloemtjespons is van EK die ik 2 de hands gekocht heb. De vorige zoveel gebruikt en was kapot gegaan en in de binnenkant geplakt met de vierkantjes uit het designpapier. Leuke vlindertjes erop. Wat muzieknootjes gestempeld met versamark en embospoeder.

Van harte Gefeliciteerd is een malletje die ik er goed bij vond passen  en op de label een leuke stempel ook met versamark en embospoeder. Bloemetje met een pareltje werd weer eens uit nood geboren, hahaha.


Bedankt voor al jullie leuke reacties van de vorige post. Tot een volgende keer.3 juni 2012

Een forumdagje

Hartelijk welkom nieuwe blogvolgers en leuk dat jullie komen kijken.

Zaterdag heb ik een enorm leuke forumdag gehad in Drachten. We mochten een lo, een kaart of een home decor vogelhuisje maken of gewoon alle 3. Voorlopig heb ik n.a.v. een sketch de lo gemaakt van mijn kleindochter die jaren geleden haar diploma b had gehaald (en c moet ik nog steeds maken).
De bloem heb ik bladzijden uit een oud boek met de stans van TH gemaakt en met gesso ingesmeerd, dan  met minimister water erover. Drogen met de heatgun en dan met de blendingtool en distressinkt erover, dan weer drogen. Zo heb ik er 6 groten en 4 kleinere bloemen op elkaar.Wel even wat werk, maar het is een pracht bloem geworden. 
Het papier is van Riddersholm.


Ook heb ik het vogelhuisje kunnen maken en dat was ook wel even wat werk, want ik had het van kraftpapier gemaakt en toen wilde ik het nog bekleden met designpapier. Acht het is een lief vogelhuisje geworden.
Deze layout heb ik nog gemaakt voor een ander forum en hiermee ben ik in de finale gekomen van de afvalrace.  We moesten 7 foto's op een lo scrappen en 4 geponste randen en minstens 12 knopen gebruiken . De sketch hiervan stond ook op het forum. en ik had hem al bij Frences gezien

Als je op de foto's klikt worden ze groter. Bedankt voor het kijken en tot een volgende keer.