28 januari 2013

Windlichtje van aluminiumfolie

 
Graag wilde ik meedoen met de uitdaging 72 van Marianne Design  en gelukkig heb ik hem toch op tijd klaar gekregen. Heel lang geleden heb ik zoiets ergens gezien maar weet helaas niet meer waar.  
 
 4 correspondentiekaarten beplakt met aluminiumfolie en met een embosfolder door de cuttlebug gedaan. Dan met zwart acrylverf bestrijken en afvegen en daarna besprenkeld met Glimmerminst copper, (Wel een poos laten drogen). Natuurlijk het vogelkooi malletje 4 x gestanst en een bodem er in geplakt. Vogels en de blaadjes  boven op de kooi zijn malletjes van Marianne design.
  
Zoals je ziet zijn ook de binnenkanten een beetje geïnkt en een soort van scharniertjes gemaakt van  aluminumfolie.  Natuurlijk zit er een nep lichtje in.

Ben benieuwd wat jullie er van vinden maar ik vind hem zelf heel mooi gelukt.
Tot een volgende keer.

25 januari 2013

Summertime

 
Op het blog van EKEF  mag je dit keer zelf designpapier maken door middel van dunne stroken papier. Lekker handig en kom je meteen van wat restjes papier af.
 
In de zomer van 2006 kwam mijn kleindochter Michelle logeren en ze kon heel goed met het buurmeisje Kim spelen  die toch bijna 2 jaar jonger is. Altijd plezier met de 2 meiden.
Deze layout heb ik gemaakt met het voorbeeld van Brenda en onder de foto heel simpel met de restjes een matje geweven.
De titel heb ik gesneden met de Cricut en met de cartridge van Don Juan. Cardstock van papicolor en de stroken papier zijn van Basic Grey en een oude bloem gebruikt en een knoop. Vlindertjes met de ponsjes van Nellie Snellen voor de vrolijke bijdrage van dit geheel.
Ben heel benieuwd wat jullie hier van vinden.
Op de foto klikken voor groter kijken en tot een volgende keer.

24 januari 2013

Teugen Picknick

Op het scrapforum van scrapplezier hebben ze een leuke sketch staan en heb ik een foto gevonden die heel geschikt  was voor de sketch. 
 
Bedankt voor het kijken  en o ja, op de foto klikken is groter kijken.

22 januari 2013

Warme wintergroetjes,

Deze kaart heb ik gemaakt voor  de maandelijkse uitdaging van Hobby nu en de opdracht is dit keer maak een winterse kaart.

Ik heb gebruik gemaakt van een witte papieren boterhamzakje en de kaart is uiteindelijk 15,5 x 12 cm. geworden, inclusief de label.  
De lantaarn, de klok en sneeuwsterren zijn van Marianne Design en de randpons is van Martha Stewart. De lantaarn heb ik nog bewerkt met embospoeder voor een oudere look en heb een beetje sneeuw op de lantaarn gedaan met puffy paint. De lettertjes zijn weer van Nellie Snellen.
 
En in het kleine witte zakje zit de thee met een lintje van washi tape.
De foto hieronder lijkt het net of  de lantaarn aan is, maar dat komt van het gouden karton uit de chocoladedoos. Leuk effect toch wel.  O ja het papier is van Maja Design.

Op de foto klikken is groter kijken en tot een volgende keer.

18 januari 2013

Beterschap met theezakjes

Inmiddels best wel weer  het één en ander gemaakt, maar kan nog niet alles laten zien.
Voor een ziek blogmaatje heb ik een kaartje gemaakt, met in de binnenkant nog een vakje voor theezakjes en een labeltje. Ik hoop dat ze hem mooi vind. Papier is van pink paislee.
Met deze kaart wil ik graag meedoen met de DCL challenge, want ik had wel hun sketch gebruikt.
 

Dit is de voorkant met de bloem van Tim en de takjes en Beterschap met de malletjes van Marianne Design gemaakt en het hartje weet ik niet waar die van is.
 
Dit is de sketch die ik voor de voorkant gebruikt had.

 
Dit is de linker binnenkant met het uiltje van Marianne Design. De tak gesneden met de cricut en de blaadjes zitten op een lintje die ik weer op de tak geplakt heb.

 De hele binnenkant
En de rechter binnenkant met de theezakjes en label voor de zieke. Vlinder en vlinderrand met ponzen van Martha Stewart en hartje is een malletje van ? De lintjes aan de zakjes thee gemaakt met washi-tape. Het vakje waar de theezakjes in zitten is ongeveer een halve cm. diep.
Hoop echt dat ze van deze kaart  weer een beetje opknapt en ook weer lekker kan scrappen.
 
Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vorige post en tot een volgende keer.  

3 januari 2013

Toys uit 1970

Mijn eerste werkstuk voor dit jaar is weer een feit met deze layout van een neef en nichtje bij hun oma. Beiden zijn nu ruim  de 40 jaar gepasseerd. Toch wel leuk zo'n foto en toen was er al ook al tupperware speelgoed. Wie kent het niet.  De mooie sketch had ik gevonden bij sketch savvy .
De achtergrond is craft met een nog een oud stukje riddersholm papier en de stansjes zijn beide van Martha stewart. De bloemen heb ik met de stans van Tim gemaakt en de blaadjes zijn  Joy. De knoopjes en een lintje zijn van mijn vroegere buurvrouw waar ik gisteren was te scrappen. 
Op de foto klikken kan je groter kijken.
Bedankt voor het langskomen en tot een volgende keer.