6 maart 2014

een mannen proficiat doosje

Het begon een poosje geleden toen ik een leeg doosje kreeg van  hobbywinkel Allerhande in Zuidwolde. Ze weten natuurlijk dat ik gek ben op doosjes en dan zeg ik geen nee en dit doosje kwam op het juiste moment. 
Een zeer goede vriend is 65 geworden en hij wilde graag een witte pen om voor zijn hobby te gebruiken en zo kon ik deze pen mooi in dit doosje maken.
 
Gewoon een stuk huishoud aluminium folie flink kreuken en weer voorzichtig uit elkaar trekken en plat walsen met een deegrol of brayer en dan insmeren met zwarte acrylverf. Het meeste weer met een keukenrolpapier weg vegen en laten drogen. Daarna de folie gesprayd  met Glimmermist Copper en weer laten drogen.
Toen het geheel op het doosje geplakt en het werkt zo heerlijk makkelijk, wat teveel is wegknippen.

De gespen zijn chipboard en bewerkt met versamark en embospoeder en de riempjes  is kraft met washi-tape. 'proficiat' gestanst met de mallen van Shape Dies Nellie Snellen en nog een centimeterlintje geplakt en een leuk tangetje bevestigd.   
 
Op de zijkanten heb ik 65 geplakt met het alfabet malletje van Joy
 
 De binnenkant ook beplakt en de gears zijn natuurlijk van Tim en bevestigd met die leuke schroef brads en rondom voor de afwerking nog washi-tape geplakt en hetzelfde heb ik om de pen geplakt.

De witte lettertjes zijn ook weer van Nellie Snellen en de ster is weer van chipboard met een stoer touwtje vastgemaakt en zo rolt de pen niet weg. Nog een paar stukjes siermetaal in het schuim genaaid en weer een mannendoosje klaar. Op deze manier een pen cadeau geven is toch erg leuk.
 
 
Op de foto klikken is groter kijken.
Bedankt voor jullie bezoekjes en de lieve reacties op de vorige post.
Tot een volgende keer.
 


 
 

 

19 opmerkingen:

Lean de Ruiter zei

Echt een cool doosje geworden...blogger werkt weer eens heerlijk mee^%$###$$%^&&&&....lolll
groetjes,Lean

Crea Astrid zei

Wowwww, wat prachtig gedaan. mooi effect geeft het met het aluminiumfolie. Het eindresultaat is schitterend hoor!

Groetjes, Astrid.

Marjan Küppers zei

Zohee, dit is gaaaafff!! Zo'n slimme oplossing met de folie, veel goedkoper dan metaalfolie kopen. Het doosje is geweldig, als ik die vriend was zou ik mijn pen erin bewaren!

Judith zei

Super GAAF!
En geweldige verpakking heb je voor jullie vriend gemaakt!!! Echt een wow effect!

Je@net zei

Wat ontzettend gaaf, Els.
Een super mooi en stoer doosje!

Sonja van der Lugt zei

Wat is dit weer een super mooi doosje Els. Echt geweldig!

Ans Gilbert zei

Hoi Els,
Dit is weer een echt stukje vakwerk à la Els, helemaal mooi in jouw eigen stijl, wat een leuke bekleding van het doosje en de gears en washi-tape accenten zijn ook super..Hoe is het nu met je dochter ?? was het op wintersport gebeurd ?? liefs Ans

Cynthia van der Wilk zei

Stoer doosje hoor. Mooi.

Alida zei

oh wat mooi Els, wat een prachtig cadeau, wat een gaaf effect met dat huishoudfolie en die verf, ga ik ook eens proberen, bedankt voor de tip. En ik denk dat de ontvanger erg blij is met dit doosje.

Joan zei

Wat een gaaf doosje! Leuk om cadeau te krijgen.

Anneke. zei

Jeetje, wat een pronkstuk, Els. Schitterend!
Groetjes Anneke.

Kitty zei

Prachtig Els, wat een geweldig doosje. Bedankt voor de beschrijving!

Carolina zei

wat leuk geworden Els, je brengt mij zoals gewoonlijk weer op een goed idee!, gaaf "mannendoosje"

Marianne Schut zei

Wauw Els, wat heb je dit geweldig mooi gemaakt, wat een gave techniek zeg! Echt super mooi en een erg leuk origineel kado. En wat heb je alles weer perfect afgwerkt! Liefs Marianne

martina's kaartjes zei

wauw, wat ziet dat er sjiek uit ! heel erg leuk en geslaagd, een doosje om te bewaren
grtjs,martina
s

Bianca Kalksma zei

je vorige doosje vond ik al super, die met het kaftpapier maar deze ... ge wel dig!! Ik heb het ook een keer gedaan, aluminiumfolie en dan besmeerd met zwarte acrylverf en nog een ander goedje wat (deka)Marleen als materiaal had. Gaaf resultaat ... maar dit doosje ... overtreft alles!! Alles!! Wow. WOW!! Wat gaaf. Echt gaaf. Tot in de puntjes verzorgd, zelfs een zacht bodempje. Wow. De buitenkant met die gespjes, de binnenkant, helemaal super. Com pil men ten Els!!

Berlinde zei

Wat is dit een prachtig doosje Els, knap hoe je dat gemaakt hebt met die folie! Heel leuk om die pen zo cadeau te geven!
Lieve groetjes, Berlinde

M@risk@ zei

Sjiek en stoer tegelijk. Erg mooi gedaan.
Groetjes Mariska

Jeanette zei

Wauw dat dit doosje gemaakt is van alu folie, dat zou je niet zeggen!! Knap gedaan Els.